càpsules juliol – Poblenou i Navas

programacio_juliol.xls

Aquí teniu la programació de les càpsules que us oferim per a aquest mes de juliol, al Casal de Barri de Poblenou i el Centre Cívic Navas.

Casal de Barri de Poblenou
Rambla Poblenou 49 Barcelona
telèfon 93 309 19 60
cbarripoblenou@gmail.com

Centre Cívic Navas
c/ Navas de Tolosa, 312
telèfon 93 349 35 22
www.bcn.cat/ccnavas

 

Operació estiu

 Arriba el bon temps i comencem a pensar en l’estiu. Sovint, ens sobrin quilos o no, iniciem “dietes” que algun conegut ens ha recomanat  sense plantejar-nos els efectes secundaris. També tenim ganes de fer activitats lúdiques i no tenim ganes de posar-nos a la cuina. Us proposem unes pautes desintoxicants i depuratives que us faran sentir millor, amb la tranquil·litat que són saludables.

Aprofitarem la gran varietat  de fruites i verdures que tenim a l’estiu que, preparades de forma adient, ens ajudaran a netejar l’organisme i establir un equilibri corporal. Recordarem hàbits saludables i resoldrem dubtes. Proposem receptes senzilles explicant les propietat les propietats que tenen els aliments

Cuina sense fogons

Estiu, temperatures altes, calor, suor, i … ens hem de posar a cuinar? Oblidem-nos dels fogons i preparem plats refrescants i gustosos amb hortalisses, verdures, llegums, cereals, fruites, … tot encru!

Prepararem menús refrescants i complerts sense fer ús dels fogons. Elaborarem receptes amb ingredients en cru o prèviament cuinats. Aprofitarem totes les propietats nutritives dels aliments amb una adaptació de la cuina crudívora. Proposarem menús complerts i saludables que ens ajudaran a passar un estiu menys calorós a la cuina.

Cuina saludable

Volem cuidar la nostra alimentació i no sabem per on començar? Repassarem les pautes bàsiques d’una alimentació saludable i elaborarem menús complets amb ingredients poc coneguts per ampliar el nostre receptari (mill, quinoa, polenta, algues…) i parlarem de la importància de l’alimentació en la salut.

Cuinarem plats saludables amb ingredients de temporada. Prepararem i tastarem menús complerts, saludables, fàcils i gustosos per al dia a dia. Introduirem ingredients poc coneguts com la quinoa, el mill, la polenta, les algues, … Parlarem de les propietats dels aliments i de la seva importància en la salut.

Cuinem en família
(taller per a pares, mares, fills)

Amb el bon temps, ve de gust fer activitats lúdiques i divertides en família. Cuinar junts ens potenciarà la vinculació i la implicació de la família en el procés tant quotidià com és cuinar i menjar.

Ens posarem els davantals i deixarem que els petits reconeguin i experimentin textures, colors, olors i sabors. Farem plats fàcils i divertits per cuinar junts, sense por del foc i ganivets. Elaborarem croquetes de mill, boletes de llenties, empanadilles vegetals, pastissets, bombonets, cookies, etc. 

Menús antienvelliment

Oxidació, radicals lliures, envelliment… són paraules que sentim a diari. Una alimentació rica en antioxidants ens pot ajudar a protegir-nos. Quin aliments contenen antioxidants? Com els podem aprofitar millor, al cuinar i organitzar els nostres menús?

Donarem pautes per seguir una alimentació rica en antioxidants. Veurem receptes fàcils, ràpides i saludables. Parlarem de quins són els nutrients adequats per a retardar l’envelliment biològic. Relacionarem nutrients i aliments per identificar-los a l’hora d’anar a comprar i al cuinar. Prepararem aquestes receptes evitant al màxim la pèrdua de propietats.

Cuina antiestrès

L’estrès és un problema que més o menys afecta a tothom. Amb el temps, ens pot passar factura (esgotament, mal humor, etc). Una alimentació saludable i regular pot contribuir a que l’organisme venci, si més no, alguns dels seus efectes negatius.

Identificarem els nutrients que hem de reforçar i per tant quins aliments són més recomanables i quins aliments hem d’evitar. Farem receptes senzilles de primers, segons i postres i proposarem exemples de menús.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s